Flow design en conversational copy

Met de opkomst van conversational interfaces, zoals chatbots en voice assistants, verandert onze digitale copy. We gaan nu echt in gesprek met onze gebruikers, in plaats van statisch relevante informatie aan te bieden.

Dit vraagt om een nieuwe skill: conversation design, ook wel conversational copywriting of flow designing genoemd.

Een conversation designer is niet zomaar een copywriter. Hij ontwerpt de flow van het gesprek en het gesprek zelf, met alle mogelijke routes en scenario’s in de juiste tone-of-voice. Dit is een greep uit de taken van een conversation designer:

 

  • Flow design – welke vragen hebben prioriteit, wat is de snelste weg van vraag naar antwoord, wat zijn andere mogelijke routes en scenario’s?

 

  • Conversation design – wat is de vraag achter de vraag, hoe stuur je de gebruiker in een gesprek de juiste kant op, wat zijn de richtlijnen voor een menselijke digitale conversatie?

 

  • Personality design – wat zijn de kenmerken van de bot, wat betekent dat voor de manier waarop de bot antwoordt, hoe gaat de bot om met verschillende soorten emotie?

Contact

Advies, begeleiding of content nodig? De conversation creators van Entopic denken graag met je mee! Leg je vraag vrijblijvend voor aan Marleen via marleen@entopic.com of bel 020 305 91 49.

 

 

Entopic is al 17 jaar expert op het gebied van contentmanagement, webredactie, contentstrategie en contentmarketing. Bekijk wat wij nog meer voor je kunnen doen. Of meld je aan voor onze nieuwsbrief.